Kantoor GMV

Sint-Pieters-Leeuw

Het project behelst in eerste instantie de afbraak van een bestaande parkeergarage. Voor de ondergrond maken we gebruik van funderingszolen alsook een onderschoeiing in beton. Het funderingsmetselwerk bestaat uit volle betonblokken. De muurvlakken in aanraking met de grond worden achteraf voorzien van een tweelaagse waterdichte cementering alsook een tweelaagse bitumineuze pastabestrijking.

De structuur van het gebouw is voornamelijk uitgevoerd in beton, buiten de funderingszolen en de onderschoeiing wordt er gebruik gemaakt van ter plaatse gestorte betonwanden, vloerplaten met breed vloerplaten en voorgespannen betonwelfsels. De vloer op de kelder betreft een gepolijste cementgebonden bedrijfsvloer.

De gevelbekleding is een combinatie van grootformaat vezelcementplaat, cassettes in gelakt aluminium alsook vlakke en massieve vezelplaten met houttekening.

De gevelsluiting bestaat uit een gordijngevel uit gemoffeld aluminium met thermische onderbreking. Ook het buitenschrijnwerk en de raamdorpels bestaan uit gemoffeld aluminium.

Het gebouw is tevens voorzien van een groen dak.

Referentie
Utiliteitsbouw
Bouw van een kantoorgebouw voor de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting
Plaats
Sint-Pieters-Leeuw
Opdrachtgever
Dexia voor GMV
Architect
Contact
W.J. & M.C. Van Campenhout nv
Dhr. Koen Huybrechts - tel: 02/263.00.60
Oppervlakte
2.750 m²
Projectwaarde
2.000.000
Bouwjaar
2012 - lopende
Werken
Afbraak - Gesloten ruwbouw