Amival

Turnhout

De renovatie van de beschermde werkplaatsen was voor Aannemingen Janssen nv in hoofdzaak een coördinatie opdracht. De afbraak en het metselwerk werd in eigen beheer uitgevoerd, de overige werken werden in onderaanneming uitgevoerd.

De werken gebeurden in 2 fasen. Fase 1 bestond uit het ontmantelen en opnieuw inrichten van het voorste deel van het bedrijf. HVAC, verlichting en het sanitair werden vernieuwd en het volledige schrijnwerk werd vervangen.

Bij fase 2 werd het achterste gedeelte van het bedrijf volledig ontmanteld en opgebouwd. De ruimte waar opdrachten voor medische sector worden uitgevoerd, werd voorzien van een kunstharsvloer en valse plafonds om een zo zuiver mogelijke werkomgeving te creëren. er werd een geconditioneerde ruimte voorzien voor de verpakking van chocolade. De stalen structuren van het hoogstapelmagazijn werden brandwerend behandeld. Tevens werden er tussen alle ruimtes brandwerende poorten voorzien. De stookplaats werd ingericht volgens de hoogste eisen. De kantoorruimtes werden voorzien van verplaatsbare wanden. Een deel van de gevelbekleding en dakbedekking werden vernieuwd en alle gangen kregen valse plafonds.

Het bedrijf diende operationeel te blijven tijdens de werken. Tijdens fase 1 werd het personeel in het achterste deel van het pand gehuisvest. er werd een tijdelijke gang afgespannen zodat het personeel gebruik kon maken van de eetplaats die vooraan in het gebouw ligt. Eenmaal fase 1 klaar was, kon het personeel verhuizen naar dit deel en werd het achterste deel onder handen genomen. De nodige maatregelen m.b.t. veiligheid en gezondheid moesten dus ten allen tijde in acht genomen worden.

Referentie
Utiliteitsbouw
Renovatie van beschermde werkplaatsen
Plaats
Turnhout
Opdrachtgever
Amival vzw - Dhr. Jan Boeckx - Algemeen Directeur - 014/44.34.24
Oppervlakte
n.v.t.
Projectwaarde
3.800.000
Bouwjaar
2007 - 2008
Werken
Renovatie