WZC De Nieuwe Kaai / Turnhout

Turnhout

De eigenaars van het rustoord "De Nieuwe Kaai" zaten eind 2008 met de vraag, aan de architect, of ze voor hen aan de overkant van de straat nog een ander rustoord wilden ontwerpen, met name op de site van de voormalige Anco-fabriek. De architecten De Gregorio & Partners twijfelde dan ook geen seconde.

Het was de bedoeling om een vleugel van de oude fabriek te renoveren. Na grondig onderzoek is er toch aangeraden om ofwel af te zien van het project, ofwel de bestaande vleugel af te breken en er een nieuwe op te trekken. Gezien de waardevolle site, was dat geen evidente zaak. Een eerste concept werd uitgewerkt dat volledig harmonieerde met de architectuur van de site. De dienst AROHM was dadelijk mee, de dient Erfgoed had wat meer bedenktijd nodig. Na lang onderhandelen, is er in februari 2010 dan toch een bouwvergunning verkregen.

Het rustoord zal dezelfde sfeer uitstralen als het eerste. Het gebouw zal ook hier eerder aan een hotel doen denken dan aan een rustoord. Vermits de kamers bewust veel ruimer zijn, kan men zelfs spreken van een suite-hotel!. Het nieuwe gebouw omvat evenwel 6 in plaats van 3 niveaus.

Dit rusthuis bevat niet alleen 74 luxe-kamers maar zal ook voorzien zijn van een dagcentrum voor dementerenden, een mini-crèche en is volledig voorzien van een interne koude en warme keuken.

Referentie
Bouwen voor de zorgsector
Woon- en Zorgcentrum met 74 kamers
Plaats
Turnhout
Opdrachtgever
Croonen & Co NV
Architect
Contact
De Gregorio & Partners
Dhr. Serge Bosmans - tel: 011/23.03.80
Bouwjaar
2010 - 2012
Werken
Gesloten ruwbouw - Afwerking - Technieken (open-boek)