Residentie Edelweiss

Herent

Residentie Edelweiss is een project in eigen beheer en bestaat uit 4 gescheiden blokken met totaal 77 appartementen van 100 tot 150m², 8 kantoren van 90 tot 360m² en 14 eengezinswoningen (kelder, gelijkvloers en 2 verdiepingen) met individuele aangelegde tuinen.

Het project is gestart in 2005 en in opeenvolgende fasen wordt het voltooid tegen eind 2008.

Alle gebouwen zijn gesitueerd in een nieuw aangelegd park, met doodlopende straten, groenzones, wandelzones, een waterpartij en een kleine speeltuin. Voor de kantoren is een parkeerplaats voor klanten voorzien. De appartementsblokken hebben elk een kelder met individuele bergingen en parkeerplaatsen, via verschillende trap- en lifthallen kunnen de appartementen bereikt worden. Per inkom zijn er 3 à 7 appartementen gekoppeld zodat de bewoners geen overlast hebben van druk gebruik van liften of trappen. Bovengronds bestaan de appartementen uit een gelijkvloers en 3 verdiepingen en ze beschikken over een terras (in prefab beton of bekleed met hardhout). De dakappartementen, waarvan sommige uitgevoerd zijn als duplex, hebben grotere dakterrassen.

De structuur van de gebouwen is deels uitgevoerd in beton (funderingsplaat, prefab kelderwanden in pre-walls, vloerplaten met breedvloerplaten, wanden in ter plaatse gestort beton) en deels in dragend metselwerk. Vermits de binnenwanden van de appartementen uitgevoerd zijn met gipsblokken moeten de zettingen tot een minimum beperkt worden. Teneinde de doorbuigingen te beperken, is geopteerd om - met behulp van polystyreen sparingen om het gewicht te beperken – vloerplaten met een dikte van 28 cm uit te voeren.

Om het comfort van de bewoners te verbeteren is geopteerd om akoestisch verbeterde beglazing te plaatsen, gezien de nabijgelegen spoorweg en de drukke Omleiding. Aan de zijde van de spoorweg is eveneens een akoestische wand geplaatst. Ook de mogelijke geluidsoverlast tussen de appartementen onderling wordt geminimaliseerd door gebruik van bv. zwevende vloeren en een ontdubbeling van de scheidingswanden door gebruik te maken van materialen met een verschillende densiteit, gescheiden door een zachte isolatie.

Referentie
Residentieel bouwen
Appartementen, woningen en kantoren met ondergrondse parking
Plaats
Herent
Opdrachtgever
Aannemingen Janssen nv en Vivinvest
Architect
Contact
Architectenbureau M. & J-M. Jaspers - J. Eyers & Partners
Dhr. Dirk Devijver 016/62.91.71 / Staatsbaan 155 3210 Lubbeek
Ingenieur
Contact
STABO nv
Dhr. Guy Vermoessen 016/24.29.10 / Tiensevest 132 3000 Leuven
Oppervlakte
15.350m²
Projectwaarde
24.300.000
Bouwjaar
2005-2008
Werken
Ruwbouw + Wind-Waterdicht + afwerking + technieken