Residentie Cum Laude

Leuven

Residentie "Cum Laude" is een prestigieus en luxueus nieuwbouwproject in hartje Leuven. Zoals de naam reeds doet vermoeden, werden hier de hoogste eisen nagestreefd op gebied van comfort, kwaliteit, functionaliteit, gebruiksgemak en luxe.

Dit project omvat een ruime ondergrondse parking met individuele garages, parkeerstaanplaatsen en bergingen. De parkeerruimte geeft toegeng tot 2 afzonderlijke gebouwen bovengronds. Deze gebouwen omvatten 23 appartementen en winkels/kantoren aan de straatzijde. Tussen de 2 gebouwen, en dus boven de ondergrondse parkeergarage, is een binnentuin met waterpartij voorzien.

De gebouwen zijn opgetrokken in witte kunststeen prefab elementen, rode baksteen en blauwe hardsteen als gevelbekleding. De draagstructuur bestaat uit een secanspalenwand, die enerzijds dienst doet als grondkeringswand en anderzijds als funderingswand, en een paddenstoelen vloer voor de ondergrondse parking om onderdoorhangende balken te vermijden. Gezien de complexiteit waren prefab elementen als draagstructuur uitgesloten en dus werden de balken, kolommen en vloerplaten ter plaatse gestort.

Door de aanwezigheid van de rivier de Dijle werd er een voetgangersbrug gebouwd die toegang geeft tot de aanpalende straat.

Referentie
Residentieel bouwen
23 luxe appartementen, kantoren en ondergrondse parking
Plaats
Leuven
Opdrachtgever
Aannemingen Janssen nv
Architect
Delta Vander Avort
Oppervlakte
7.400 m²
Projectwaarde
8.500.000
Bouwjaar
2003 - 2004
Werken
Gesloten ruwbouw - Afwerking - Technische installaties