Commanderie

Bilzen

Residentie "Commanderie" is een project van 1 gebouw dat bestaat uit een ondergrondse parkeerruimte voor 160 voertuigen, 17 winkelruimtes goed voor een oppervlakte van 3.800 m² en 64 appartementen.

Het project is gesitueerd in hertje Bilzen waar de voorzijde grenst aan het levendige stadsgebeuren en waar de achterzijde enkel wordt gekenmerkt door ongemoeide rust en kalmte.

De beschoeiing zal een combinatie worden van secanspalen, berlinerwand en soilmixwanden. De kelder zal uitgevoerd worden als een waterdichte kuip. De vloer en de buitenwanden zijn in gewapend beton en de binnenwanden worden gemetseld in grijze betonblokken. De waterdichte aansluiting tussen de betonnen vloer en de buitenwanden, wordt o.a. verwezelijkt door talen kimplaten.

De gevels worden opgetrokken als spouwmuur met binnenspouwblad, thermische isolatie en een buitenspouwblad in gevelbaksteen. Plaatselijk wordt de gevelbekleding uitgevoerd in sierpleister, natuursteen of een ander duurzaam estetisch gevelmateriaal.

De woning scheidende wanden worden uitgevoerd als ontdubbelde wand of halfzware blokken met tussenvoeging van een zacht veerkrachtig islotatiemateriaal. De balkons worden uitgevoerd in architectonisch beton. 

Referentie
Residentieel bouwen
Bouw van een ondergrondse parking, 17 winkels en 64 appartementen
Plaats
Bilzen
Opdrachtgever
VLS Development & VLS Retail
Architect
Contact
Drieskens & Dubois + LVJ Architecten
Dhr. Bram Nickmans - tel: 011/22.24.80
Oppervlakte
15.880 m²
Projectwaarde
12.050.000
Bouwjaar
2012 - lopende
Werken
Gesloten ruwbouw - Afwerking - Technische installaties