WZC O.L.Vrouw van Lourdes

Erps-Kwerps

De haakse inplanting van de bouwvolumes ten opzichte van de straat zorgt voor permeabiliteit naar het achterliggend parklandschap aan de Weesbeek. Het nieuwbouw volume wordt gevormd door vier bouwvolumes die samen het nieuwe WZC vormen. In het westelijk deel is de afdeling voor dementerenden, rond een afgesloten bloemen- en kruidentuin ondergebracht. In het oostelijk deel bevinden zich de leefgroepen van de andere rusthuisbewoners. Ertussen ligt het inkomplein. Het verbindend geheel van collectieve functies ligt op het nivea van de Weesbeek.

Het bouwvolume van het oude pensionaat wordt hersteld en geschikt gemaakt voor serviceflats, restaurant en activiteitenruimte. Het parklandschap wordt met streekeigen bomen en struiken heraangeplant en voorzien van verhoogde houten wandelpaden.

Referentie
Bouwen voor de zorgsector
Bouwen van een rusthuis
Plaats
Erps-Kwerps
Opdrachtgever
O.L.Vrouw van Lourdes vzw
Architect
Contact
Boeckx Architecture & Engineering
tel: 059/80.88.04
Oppervlakte
6.000 m²
Projectwaarde
2.500.000
Bouwjaar
2011 - 2013
Werken
Ruwbouw wind-waterdicht