WZC D'Eycken Brug

Bierbeek

Er is een groene parking langs de Tiense steenweg en daarop sluiten de inkom, de polyvalente zaal, de zorgstraat met kapper, kine, ergo,... aan. Op kelderniveau in aansluiting op een half verzonken Engelse koer zitten de personeelsfuncties als keuken, was, vestiaires, bergingen en de technische lokalen. Hierop sluiten in het stille, groene binnengebied de verblijfzones aan over twee bouwlagen. Een linkervleugel voor twee maal 25 senioren en een rechtervleugel voor twee maal 20 dementerenden geven met hun dagzalen, badkamers en activiteitenlivings uit op een groten binnentuin. De kamers zijn geOriënteerd op de buitentuin.

In dit gebouw is er een individuele kronkelende wandeling tot bij de eigen woning. Panoramische ramen brengen de buitenomgeving binnen. De bewoners op het gelijkvloers hebben een terrasje in de buitentuin.

De woonvolumes zijn uitgewerkt in donkere baksteen met geanodiseerd buitenschrijnwerk terwijl de gemeenschappelijke volumes in buitenpleister, plaat, hout en natuursteen worden uitgevoerd, dit voor een betere herkenbaarheid en kwalitatievere belevingswaarde. Samen met de beleving van de bloemen, kruiden en waterpartijen, dragen de materialen, de kleuren, de lichtopeningen,.. bij tot een bloeiend woonklimaat voor de residenten en een aangenaam werkklimaat voor het personeel.

Referentie
Bouwen voor de zorgsector
Bouwen van 90 kamers en dagopvangcentrum voor 15 eenheden
Plaats
Bierbeek
Opdrachtgever
RZ Sint Maria Halle
Architect
Contact
Boeckx Architecture & Engineering
tel: 059/80.88.04
Oppervlakte
6.700 m²
Projectwaarde
4.000.000
Bouwjaar
2011 - 2013
Werken
Ruwbouw wind-waterdicht